2011. március 15., kedd

Betyárvilág

Március idusa

Ami jó: zongoraszó szűrődik át a másik szobából.

Ami rossz: nem ragaszthatok egy saját kis napot a szobám plafonjára, pedig jó lenne idebent egy kis természetes fény. Gondolkodom a fénycsatornán, ez egy különleges építészeti megoldás, csak nagyon drága.

Ami rossz: a politika csúnya nagy lábával beletaposott az életembe. Pár hónapja beküldtem A kék hajú lány című filmnovellámat (de régi szó) a Bálint Ágnes Műhely pályázatára. A díjazottak között voltam, találkoztam Rózsa János rendezővel, megbeszéltük, hogy tovább dolgozom a novellán. Írtam egy újabb változatot, elküldtem - aztán nem kaptam választ. Néhány nappal később olvastam, hogy elküldték Rózsa Jánost az Objektív Filmstúdió éléről, a magyar filmstúdiókat összevonták, az élükre Such György került. A Bálint Ágnes Műhely az Objektív Filmstúdió keretei között működött - és a jelek szerinte az összevonáskor megszűnt. Mindenesetre Such György nem küldött nekem levelet, hogy továbbra is számít rám.

Ami jó: az abonyi vadasparkban lefényképeztem egy majmot , aki megrázóan emberi módon lopott el a másik majomtól egy diót.

Ami rossz: Wittgensteinnek igaza van. Die Grenzen meiner Sprache bedeuten die Grenzen meiner Welt.

Ami jó: hamarosan megjelenik a Betyárvilág című könyvem, amely Komjáthy István gyűjtése alapján készült.

Ami rossz: senki sem fogja érteni, miért ír egy ilyen liberális pesti figura a betyárokról.

Ami jó: szellemes magyarázatokat tudok majd adni.

Ami rossz: nem tudok címet adni egy regénynek, amit szerkesztek.

Ami jó: még mindig szól a zongora...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése