2012. november 4., vasárnap

Kortárs mese habbal (recept)

Fogj egy kis tányér megélt valóságot (lehet mélyhűtött is, akkor előtte olvaszd fel), vágd fel egészen apró darabokra, szórd meg friss metaforákkal, hagyd kicsit állni, hogy levet eresszen, aztán gyúrd össze alaposan, s közben keverj bele hazugságot és önleleplezést fele-fele arányban. Akkor tedd félre a mesemasszát, és készítsd el a tölteléket: mixelj össze melodrámát és groteszket, esetleg hozzáadhatsz még pár szójátékot, de csak ízléssel. A masszából gyúrd formára a nyers mesét, öntsd bele a tölteléket, s ezután süsd előmelegített sütőben néhány napot. Közben keverd ki a habot, legjobb néhány napos spleenből vagy cinizmusból készíteni, esetleg, ha más nincs otthon, friss humorból. Ha nem elég édes, egy kis gejlt is keverhetsz bele. Ügyelj rá, hogy a hab sűrű legyen, álljon meg benne a kanál. Aztán vedd ki a sütőből a mesét, kend rá a habot, és máris kész a Kortárs mese habbal. Reménykedj, hogy lesz, aki megeszi. Mert te rá sem tudsz majd nézni. Mindig a más meséje az ízletesebb.

2 megjegyzés:

  1. Tulajdonképeen valahogy minden írásodból lehetne majd egy kötet...

    VálaszTörlés