2012. november 4., vasárnap
Kortárs mese habbal (recept)
Fogj egy kis tányér megélt valóságot (lehet mélyhűtött is, akkor
előtte olvaszd fel), vágd fel egészen apró darabokra, szórd meg friss
metaforákkal, hagyd kicsit állni, hogy levet eresszen, aztán gyúrd össze
alaposan, s közben keverj bele hazugságot és önleleplezést fele-fele
arányban. Akkor tedd félre a mesemasszát, és készítsd el a tölteléket:
mixelj össze melodrámát és groteszket, esetleg hozzáadhatsz még pár
szójátékot, de csak ízléssel. A masszából gyúrd formára a nyers mesét,
öntsd bele a tölteléket, s ezután süsd előmelegített sütőben néhány
napot. Közben keverd ki a habot, legjobb néhány napos spleenből vagy
cinizmusból készíteni, esetleg, ha más nincs otthon, friss humorból. Ha
nem elég édes, egy kis gejlt is keverhetsz bele. Ügyelj rá, hogy a hab
sűrű legyen, álljon meg benne a kanál. Aztán vedd ki a sütőből a mesét,
kend rá a habot, és máris kész a Kortárs mese habbal. Reménykedj, hogy
lesz, aki megeszi. Mert te rá sem tudsz majd nézni. Mindig a más meséje
az ízletesebb.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Tulajdonképeen valahogy minden írásodból lehetne majd egy kötet...
VálaszTörlésPéldául egy receptkönyv:)
VálaszTörlés